Over mij

Leuk dat je op deze site terecht bent gekomen! Ik hoop dat je hier vindt wat je zoekt en dat je geïnspireerd raakt om ook  het land van de onbegrensde mogelijkheden en de overweldigende natuur te gaan verkennen per Harley Davidson.

Wie ben ik?Motorrijden-Amerika-Harley-Davidson

Mijn naam is Bart, ik ben een fervent motorrijder, reiziger en blogger. Een ideale combinatie om een informatiewebsite te bouwen over het motorrijden in Amerika, toch?

Waarom heb ik deze site gemaakt?

Aangezien je hier terecht gekomen bent, is de kans groot dat je van plan bent om binnenkort een motorreis te gaan maken naar Amerika, en ben je dus op zoek naar informatie over de mogelijkheden, wat je kunt verwachten en waar je aan moet denken. Al deze informatie vind je nu op één site, zodat je niet lang hoeft te zoeken. Ik hoop dat je op deze site je antwoorden vindt op al je vragen en dat het je helpt bij het voorbereiden van je reis.

Hoe is deze site tot stand gekomen?

Ik heb onder andere geput uit eigen ervaring, zowel op het gebied van motorrijden (ik rij al sinds mijn 18e motor), als over Amerika (ik heb in de VS gestudeerd en gewerkt) en natuurlijk de combinatie van die twee (ik heb een aantal motorreizen gemaakt, waaronder natuurlijk ook in Amerika). In samenwerking met Route 66 Reizen, een van de aanbieders van zowel groepsreizen als individuele motorreizen heb ik nog uit veel meer ervaringen van reizigers én reisleiders kunnen putten. Motorrijden-Amerika-motorfiets-reparerenHierdoor ben ik tot een zo compleet mogelijke informatiebron gekomen, omdat deze gebaseerd is op de gezamenlijke ervaringen uit tientallen motorreizen, die ieder op zijn eigen manier ervaren heeft. Bovendien is het leven te kort om alle fouten zelf te maken, dus proberen we te leren van anderen die het al voor ons gedaan hebben.

Wat is het doel van deze site?

Enerzijds het geven van informatie over het motorrijden in Amerika: dus *waar moet je op letten bij het plannen van je reis, *wat voor soort reis en reisgezelschap past bij je, *hoe kun je je voorbereiden en *wat moet je meenemen. Anderzijds het enthousiasmeren van mensen die overwegen zo’n motorreis te maken, omdat het nu eenmaal een fantastische once-in-a-lifetime ervaring is (voor de meesten dan), die iedere motorrijder die van reizen houdt en iedere reiziger met een motorrijbewijs een keer zou moeten meemaken. Amerika heeft voor ieder wat te bieden:

  • Geweldige historie, met name langs de Route 66 en in de gebieden waar de Indianen leefden
  • Prachtige natuur, niet alleen in de tientallen National Parks, maar ook daarbuiten (het lijkt soms alsof alles groter is in de Verenigde Staten, ook de bomen en de dieren)
  • Hele leuke stadjes, zeker in het “wilde westen”, waar de goudzoekers zich vestigden
  • Fantastische en gevarieerde motorroutes, van kilometers lang rechtdoor rijden over uitgestrekte vlaktes tot uitdagende bergpassen op 4.000 meter hoogte

Motorreis-USA-Harley-DavidsonIk hoop dat mijn site waardevol voor je is en je helpt om beter voorbereid aan de reis te beginnen, of dat het je heeft overtuigd om ook aan de andere kant van die plas direct vanuit je krappe vliegtuigstoel zo op dat leren zadel te stappen en de vrijheid tegemoet te rijden.

Enjoy your ride!

Deze pagina is tot stand gekomen in samenwerking met Route 66 Reizen