National Parks

 • Arches National Park en Canyonlands National Park (Utah)

  Arches-National-Park-bogen

  Arches National Park staat bekend om de vele indrukwekkende en vreemd gevormde zandstenen rotsformaties en balancerende rotsen in een dorre, rode woestijn. Het is de grootste concentratie van natuurlijke stenen bogen ter wereld met meer dan 2000 arches. Canyonlands National Park is een van de meest ruige gebieden van de Verenigde Staten, een labyrinth van canyons met talloze natuurlijke bogen en de meest grillige rotsformaties.

  Lees verder →

 • Bryce Canyon National Park en Zion National Park (Utah)

  zion-national-park-utah

  Bryce Canyon is eigenlijk geen kloof, maar een verzameling gigantische natuurlijke amfitheaters en rotsformaties. Zion National Park huist vele soorten planten, zoogdieren,vogels, reptielen, amfibieën en vissen, waarvan sommige nergens anders op de wereld te vinden zijn. Zion Canyon is een ravijn van 24 kilometer lang en 800 meter diep, met hoog oprijzende wanden en hellingen.

  Lees verder →

 • Capitol Reef National Park (Utah)

  Fruit-Boomgaard-Capitol-Reef-National-Park

  De naam Capitol Reef heeft het park te danken aan een enorme rotsformatie, Capital Dome, die vanwege zijn vorm vernoemd is naar de koepel van het Capitol in Washington DC. Een massieve heuvelrug die een natuurlijke barrière vormt, gaf het park de naam “Reef”. Capitol Reef National Park is het meest bekend om de Waterpocket Fold, een afwijking in de aardkorst, waardoor zo’n 65 miljoen jaar geleden de grootste monocline van Noord-Amerika is ontstaan.

  Lees verder →

 • Death Valley National Park (California)

  Motorrijden-death-valley

  Death Valley National Park in zuidoost Californië heeft een nogal lugubere naam, maar het is niet moeilijk te bedenken waar deze naam aan te danken is. Death Valley is de heetste plek op aarde en de laagst gelegen en droogste plek van Noord-Amerika. De hoogste temperatuur ooit gemeten hier is 58,3 °C, in het woestijndorp Furnace Creek op 3 juli 2013. Er valt jaarlijks gemiddeld slechts 5 à 6 cm regen, omdat er in het westen een gebergte ligt wat de meeste wolken vanuit de Pacific tegenhoudt.

  Lees verder →

 • Grand Canyon National Park (Arizona)

  Colorado-River-Grand-Canyon

  De Grand Canyon overdondert je zintuigen door de enorme omvang, het vormt een krachtig en inspirerende landschap, wat je de eerste keer dat je het ziet een brok in je keel zal geven. Unieke combinaties van kleur en geologische erosie vormen en versieren een kloof die 446 kilometer lang, tot 29km breed en 1.6km diep is. Je ziet hier een van de meest spectaculaire voorbeelden van de effecten die erosie op een landschap kan hebben.

  Lees verder →

 • Mesa Verde National Park (Colorado) en Monument Valley (Utah)

  Monument-Valley-Totem-Pole

  Mesa Verde National Park onderscheidt zich van de andere nationale parken omdat het hier met name om cultureel erfgoed gaat. Het park biedt een spectaculair kijkje in het leven van de indianen die hier meer dan 700 jaar geleden woonden. Monument Valley biedt misschien wel de meest tijdsloze en beeldende herinneringen aan het Amerikaanse Wilde Westen. De losstaande rode tafelbergen en hoogvlaktes omringd door lege, zandwoestijn zijn door de jaren heen ontelbare keren gefilmd en gefotografeerd voor western films, advertenties en vakantie brochures.

  Lees verder →

 • Petrified Forest National Park (Arizona)

  Petrified-Forest-National-Park

  Petrified Forest National Park herbergt de grootste vindplaatsen van versteend hout in Amerika, een kleurrijke woestijn, vele fossielen van dinosaurussen en andere wezens, en meer dan 500 archeologische vindplaatsen, waaronder verbazingwekkende rotstekeningen achtergelaten door oude culturen. In de Painted Desert is het woestijnzand schitterend gekleurd dankzij de mineralen in de bodem.

  Lees verder →

 • Rocky Mountain National Park (Colorado)

  dikhoornschaap-rocky-mountain-national-park

  Rocky Mountain National Park telt meer dan honderd bergen die hoger zijn dan 3.350 meter. Rij met je motorfiets boven de 3.600 meter, en werp een blik in een wereld die totaal anders is dan de onze. Er zijn meer dan 500 kilometer aan wandelpaden, alpenweiden met duizenden wilde bloemen en bergmeren en enorm veel wilde dieren zoals herten en dikhoornschapen.

  Lees verder →

 • Yellowstone National Park en Grand Teton National Park (Wyoming)

  Yellowstone-National-Park-Old-Faithful-geiser

  De voornaamste trekpleisters van Yellowstone National Park zijn de tienduizend warme bronnen en tweehonderd vulkanische geisers die samen het grootste geiserbassin ter wereld vormen. Deze fonteinen spuiten regelmatig heet water de lucht in. Grand Teton National Park staat bekend om de buitengewone fauna, ongerepte meren, en het bergachtig terrein. Teton Range zijn de bergen van de verbeelding.

  Lees verder →

 • Yosemite National Park (California)

  Yosemite-National-Park-sequoia

  In Yosemite National Park vind je hoge bergen, diepe valleien, eeuwenoude bossen, mooie weiden, heldere bergrivieren en grote watervallen. Het park huist bovendien een zeer diverse flora en fauna. Naast wolven, valken, herten, beren en eekhoorns zijn er de beroemde, enorme Sequoia reuzenbomen, die tussen de 1.000 en 3.000 jaar oud zijn.

  Lees verder →

Deze pagina is tot stand gekomen in samenwerking met Route 66 Reizen