Rocky Mountain National Park (Colorado)

Rocky-Mountain-National-Park

Rocky Mountain National Park

Rocky Mountain National Park in het noorden van de Amerikaanse staat Colorado beslaat iets meer dan 1.000 vierkante kilometer en beschermt sinds 1915 spectaculaire bergflora en -fauna. Het park ligt aan beide kanten van de Continental Divide en telt meer dan honderd bergen die hoger zijn dan 3.350 meter. Rij met je motorfiets over Trail Ridge Road, met toppen boven de 12.000 voet (3.600 meter), en veel fantastische uitkijkpunten om een blik te werpen in een wereld die totaal anders is dan de onze. Er zijn meer dan 500 kilometer aan wandelpaden, alpenweiden met duizenden wilde bloemen en bergmeren en enorm veel wilde dieren zoals herten en dikhoornschapen.

dikhoornschaap-rocky-mountain-national-park

Dikhoornschaap in Rocky Mountain National Park

De Rocky Mountains is de belangrijkste bergketen van Noord-Amerika. De bergketen strekt zich uit van de staat New Mexico tot aan het noordwesten van Alaska, dat is een afstand van 4.800 kilometer. De Rocky Mountains worden ook wel The Continental Divide genoemd, omdat Amerika als het ware in tweeën wordt gedeeld.

Het gebied waar Rocky Mountain National Park ligt, vormt al minstens tienduizend jaar een thuisbasis voor mensen, al zijn er slechts een handjevol geweest die er het hele jaar door hebben gewoond. Veel verschillende culturen hebben hun stempel op het landschap gedrukt in hun periode, van indianen tot Euro-Amerikaanse kolonisten in de 19e eeuw.

Motorrijden-Rocky-Mountain-National-Park

Motorrijden in Rocky Mountain National Park

Als je van plan bent om Rocky Mountain National Park met de motorfiets te bezoeken, zorg dan altijd dat je warme kleding aan hebt, of in ieder geval bij je hebt. Ook als de temperatuur in lager geleden gebieden prettig is, de gemiddelde temperatuur komt alleen in juli en augustus boven de 15°C. Het kan iedere maand van het jaar sneeuwen op Trail Ridge Road. De hoger gelegen delen van de zijn van half oktober tot eind mei gesloten. De beste bezoektijd is dus in juli en augustus, en het is absoluut de moeite waard.

Nederland-Colorado

Welkom in Nederland, Colorado

Het park ligt op ongeveer anderhalf uur rijden vanaf Denver, Colorado, maar met de motor zouden we je willen adviseren om er ongeveer tweemaal zo lang over te doen via de highways 6, 119,72 en 7 te rijden via Idaho Springs en het plaatsje Nederland. Niet alleen vanwege de plaatsnaam, maar met name vanwege de prachtige motorrit die je zult rijden.

 

Deze pagina is tot stand gekomen in samenwerking met Route 66 Reizen