Steden

 • Amarillo (Texas), Gallup (New Mexico) en Holbrook (Arizona)

  Amarillo-Big-Texan-Steak-Ranch

  Amarillo is een snelgroeiende stad in het noorden van Texas, zo’n 100 mijl ten zuiden van het gebied waar 5 staten bij elkaar komen: kloksgewijs Kansas, Oklahoma, Texas, New Mexico en Colorado. Net als veel plaatsen in dit gebied is Amarillo in de periode van de Gold Rush ontstaan, omstreeks 1887.

  Lees verder →

 • Chicago (Illinois), het begin van Route 66 en St. Louis (Missouri)

  Chicago

  Chicago is het begin(of eind)punt van de beroemde Route 66 die helemaal tot aan Los Angeles aan de Stille Oceaan loopt, zo’n 2400 mijl naar het zuidwesten. Vandaar dat veel motorrijders in de stad aankomen, ondanks dat het klimaat er, met name buiten de zomermaanden, niet erg uitnodigend is voor een motorvakantie. De stad ligt aan de zuidkant van Lake Michigan, en wordt de Windy City genoemd.

  Lees verder →

 • Denver, Aspen en Steamboat Springs (Colorado)

  Denver-Colorado-Rocky-Mountains-motortours

  Bij Denver hebben de meeste mensen beelden van cowboys, saloons en het opdrijven van ‘longhorns’ op hun netvlies. Dit hebben we te danken aan Hollywood, waar Denver een populaire locatie was voor western films. Toch is het een moderne stad in Colorado, van waaruit de Rocky Mountains bijna altijd op de achtergrond te zien zijn, wat natuurlijk unieke plaatjes oplevert.

  Lees verder →

 • Durango en Silverton (Colorado)

  Million-dollar-highway-colorado-motorrijden

  Durango is de natuurlijke toegangspoort tot de mooiste delen van Colorado. De stad werd geboren uit het Wilde Westen, en in het centrum is die sfeer nog te proeven. Durango is een bezoek meer dan waard, het is een van de meest pittoreske steden van Amerika. Misschien wel dankzij de ligging te midden van bergen en rivieren, hangt er een geheel eigen, zeer gemoedelijke sfeer. De binnenstad is gevuld met typische winkeltjes en restaurantjes, met de flair van het Oude Westen.

  Lees verder →

 • Las Vegas (Nevada) en Kingman (Arizona)

  Welcome-to-Las-Vegas-sign

  Las Vegas is bij de meeste mensen bekend vanwege de vele casino’s en hotels aan de bekende “Strip”. Als je op je motorfiets de Strip opdraait, waan je je als in een film, het is een bijna onwerkelijke ervaring om de uitbundigheid van Las Vegas voor je op te zien doemen. Het is dan ook moeilijk om je ogen op de weg voor je te houden, dus we adviseren je om even te stoppen en een ogenblik van het moment te genieten.

  Lees verder →

 • Los Angeles en Barstow (California)

  los-angeles-santa-monica-pier-eindpunt-route-66

  Als je Los Angeles zegt , dan denken de meesten aan Hollywood en de filmindustrie. Met name Hollywood en Beverly Hills zijn een must-see voor filmliefhebbers, ondanks dat veel grote sets verhuisd zijn naar plaatsen buiten LA, zijn hier nog veel filmstudio’s te vinden, en natuurlijk een stukje historie. Rondom Hollywood Boulevard en Vine Street […]

  Lees verder →

 • Page (Arizona) en Moab (Utah)

  Motorrijden-bij-Moab-Utah

  Page is een vrij jonge stad in Arizona, aan de zuidkant van Lake Powell, ontstaan als huisvesting voor de vele arbeiders die de Glen Canyon Dam bouwden. Deze enorme stuwdam is meer dan 1,5 kilometer breed, 700 meter hoog en aan de onderzijde 300 meter dik. Dankzij deze dam is Lake Powell ontstaan, een stuwmeer met een kustlijn van ongeveer 2.000 mijl (3.200 kilometer), wat in de zomer een waar paradijs is voor watersporters in iedere vorm.

  Lees verder →

 • Phoenix, Flagstaff en Sedona (Arizona)

  Al in de 16e eeuw kwamen de Spaanse veroveraars al in deze streek op zoek naar goud. Toch werd het gebied pas in 1821 geclaimd, waarna het nog een tijd in Mexicaanse handen is geweest. De oorspronkelijke bewoners, de Indianen, werden verdreven door de komst van boeren en mijnwerkers. In Phoenix kan het in de zomer bloedheet zijn, temperaturen kunnen oplopen tot boven de 45°C, wat op een motorfiets absoluut geen pretje is, ondanks dat het een droge hitte is.

  Lees verder →

 • Salt Lake City (Utah), Jackson Hole en Dubois (Wyoming)

  Log-homes-Dubois-Wyoming-motorvakantie

  Salt Lake City ligt de staat Utah, op 1.320m boven zeeniveau vlakbij het Great Salt Lake. Op een dagje motorrijden ten noordoosten van Salt Lake City, aan de zuidkant van het Grand Teton National Park vind je het stadje Jackson Hole. Prachtig slingerende bergwegen, een waar genot voor de motorrijder, brengen je in het pittoreske plaatsje wat nog een typische Western sfeer ademt, met veel houten gebouwen en gebouwen opgetrokken uit boomstammen, de zogenoemde “Log homes”.

  Lees verder →

 • San Francisco en Napa Valley (California)

  san-francisco-golden-gate-brug

  San Francisco is bekend als de stad met de steilste straten van Amerika. Het is een relaxte stad, met veel kunst en cultuur. En natuurlijk een wereldberoemde brug. In iets meer dan een uurtje rij je vanaf de Golden Gate Bridge naar Napa Valley, het bekendste wijngebied van Amerika. Alleen al vanwege de wirwar van tweebaanswegen die door Napa Valley lopen, biedt dit gebied iedere mijl een sensatie voor motorrijders.

  Lees verder →

Deze pagina is tot stand gekomen in samenwerking met Route 66 Reizen