Denver, Aspen en Steamboat Springs (Colorado)

Denver-Colorado-Rocky-Mountains-motortours

Denver, Colorado

Bij Denver hebben de meeste mensen beelden van cowboys, saloons en het opdrijven van ‘longhorns’ op hun netvlies. Dit hebben we te danken aan Hollywood, waar Denver een populaire locatie was voor western films. Toch is het een moderne stad in Colorado, van waaruit de Rocky Mountains bijna altijd op de achtergrond te zien zijn, wat natuurlijk unieke plaatjes oplevert.

In het oude gedeelte van Denver, LoDo (Lower Downtown) vind je restaurants, cafés, een van Denvers grootste boekwinkels (Tattered Cover) en vele andere kleine gezellige winkeltjes.

Motorrijden-Independence-Pass-Aspen-Colorado

Independence Pass Aspen Colorado

Op een half dagje motorrijden over de meest geweldige passen richting het westen vind je Aspen. Dit is een bekend stadje in de Rocky Mountains op 2400 meter boven zeeniveau, waar welgestelde Amerikanen in de winter gaan skiën. In de zomer kun je in de omgeving uitstekend motorrijden, dankzij een aantal mooie bergpassen door de verschillende Colorado State Parks. Aspen heeft de hoogste onroerend goed prijzen van heel Amerika, de gemiddelde prijs voor een huis bedraagt 4,5 miljoen dollar, maar er zijn veel villa’s met nog een nulletje erachter. De Independence Pass met een top boven de 12.000 feet (3.600 meter), die Aspen vanuit het zuidoosten nadert, is ‘s winters helaas gesloten, maar is in de zomer voor iedere motorrijder een genot om te rijden. Je rijdt een heerlijke route, met eeuwige sneeuw langs de weg.

motorrijden-steamboat-springs-colorado

Steamboat Springs, Colorado

Nog een half dagje op de motor naar het noorden kom je uit bij een ander plaatsje wat in de winter een skiresort is, Steamboat Springs. Deze vreemde plaatsnaam komt omdat in de omgeving van de stad natuurlijke warmwaterbronnen verspreid liggen. De eerste jagers in het gebied dachten dat ze een stoomboot over de rivier hoorden, maar toen ze zagen dat het geluid afkomstig was van een warmwaterbron in plaats van een stoomboot, besloten ze om de plek Steamboat Springs te noemen. De uitdagende bergpassen afgewisseld met prachtig door het dal kronkelende wegen maken dit gebied een waar genot voor de ervaren motorrijder.

 

Deze pagina is tot stand gekomen in samenwerking met Route 66 Reizen