Las Vegas (Nevada) en Kingman (Arizona)

Las Vegas is bij de meeste mensen bekend vanwege de vele casino’s en hotels aan de bekende “Strip”. Als je op je motorfiets de Strip opdraait, waan je je als in een film, het is een bijna onwerkelijke ervaring om de uitbundigheid van Las Vegas voor je op te zien doemen. Het is dan ook moeilijk om je ogen op de weg voor je te houden, dus we adviseren je om even te stoppen en een ogenblik van het moment te genieten.

Welcome-to-Las-Vegas-sign

Las Vegas Strip

Las Vegas is Spaans voor grasveld, die naam is te danken aan de vruchtbare vallei waarin de stad oorspronkelijk gebouwd is. Ondanks dat het midden in de woestijn ligt, is Las Vegas de snelst groeiende stad van Amerika. De plaats begon te groeien dankzij de bouw van de Hoover Dam en de legalisering van het gokken in 1931, waardoor de arbeiders die aan de dam werkten naar de stad trokken om vertier te zoeken.

Kingman-Arizona-Route-66

Kingman, Arizona

Op een paar uurtjes motorrijden naar het zuidoosten, over de grens met Arizona, ligt het plaatsje Kingman. Deze stad is iets ouder dan Las Vegas, en stamt uit dezelfde periode als veel van de mijnwerkersstadjes, rond 1882, toen Kingman is ontstaan dankzij de aanleg van de Atlantic Railroad en de Pacific Railroad.

Het langste, nog intacte stuk van de Historic Route 66 begint vanaf net iets ten noorden van Kingman: van Peach Springs ononderbroken door via Seligman tot aan Ash Fork. Kingman noemt zichzelf dan ook “Heart of Historic Route 66″.

Petes-Gas-Station-Williams-Arizona-motorvakantie

Pete’s Gas Station Museum

Dankzij de historische charme, maar ook dankzij de ligging op steenworp afstand van de Grand Canyon, Lake Mead en diverse historische stopplekken langs de befaamde route 66 wordt Kingman jaarlijks door duizenden toeristen bezocht, waaronder grote aantallen motorrijders op weg van Chicago naar Los Angeles.

 

Deze pagina is tot stand gekomen in samenwerking met Route 66 Reizen