Los Angeles en Barstow (California)

los-angeles-santa-monica-pier-eindpunt-route-66

Santa Monica, eindpunt Route 66

Als je Los Angeles zegt , dan denken de meesten aan Hollywood en de filmindustrie. Met name Hollywood en Beverly Hills zijn een must-see voor filmliefhebbers, ondanks dat veel grote sets verhuisd zijn naar plaatsen buiten LA, zijn hier nog veel filmstudio’s te vinden, en natuurlijk een stukje historie.

Hollywood-Sign-Motorfiets

Hollywood

Rondom Hollywood Boulevard en Vine Street heb je de beroemde “Walk of Fame” waar de meeste beroemdheden een eigen ster in het trottoir hebben, soms met hun handafdruk erin. Naast de bekende filmmonumenten is er nog veel meer te doen in Los Angeles, zo is ook Santa Monica Boulevard zeker de moeite van het bekijken waard. Bij de bekende Santa Monica Pier is ook het officiële eindpunt van de Route 66. Iets ten zuiden van Santa Monica ligt Venice, met de wereldberoemde Venice Beach en de wijk met de aangelegde kanalen en bruggetjes. Een goede plek om beroemdheden te spotten is Rodeo Drive. Deze exclusieve winkelstraat is een hotspot voor de winkelende celebrity, met winkels van alle bekende ontwerpers.

Op een paar uurtjes motorrijden ten noordoosten van Los Angeles, op weg naar Las Vegas, kom je door het plaatsje Barstow.

Barstow is een kleine mijnwerkersplaats, ontstaan rond de zilvermijnen. De stad ligt in de ‘Mojave Desert’, dus de kans op regen tijdens de motorrit ernaartoe is klein.

Barstow-route-66-motorreis

Barstow, California

In 1886 werd een spoorlijn geopend voor het transport van het zilver. De enorm lange treinen rijden nog regelmatig voorbij. In de jaren ‘20 werd een gedeelte van Barstow naar het zuiden verplaatst, omdat het spoorwegnet voortdurend uitgebreid werd. In de omgeving van de stad kun je je ogen uitkijken naar de ‘ancient ghost towns’ , de fantastische omgeving langs de Route 66, en de diverse oude pompstations, eetcafés en barretjes.

 

Deze pagina is tot stand gekomen in samenwerking met Route 66 Reizen