Page (Arizona) en Moab (Utah)

Horseshoe-Bend-uitzicht-Page-Arizona

Horseshoe Bend uitzichtspunt bij Page, Arizona

Page is een vrij jonge stad in Arizona, aan de zuidkant van Lake Powell, ontstaan als huisvesting voor de vele arbeiders die de Glen Canyon Dam bouwden. Deze enorme stuwdam is meer dan 1,5 kilometer breed, 700 meter hoog en aan de onderzijde 300 meter dik. Dankzij deze dam is Lake Powell ontstaan, een stuwmeer met een kustlijn van ongeveer 2.000 mijl (3.200 kilometer), wat in de zomer een waar paradijs is voor watersporters in iedere vorm. Van vissers tot jetskiërs en van roeiers tot duikers en waterskiërs. De stuwdam is onderdeel van de grootste elektriciteitscentrale van West Amerika.

Page en Lake Powell zijn vooral negatief in het nieuws geweest omdat de Navajo Indianen, die het gebied tot dan toe bewoonden, werden verdreven. De toenmalige president Dwight Eisenhower heeft de Navajo Indianen uiteindelijk een vervangend leefgebied aangeboden in New Mexico, maar men is over deze beslissing nog lang niet uitgesproken.

Met de motor kom je waarschijnlijk langs Page als je op weg bent van of naar de Grand Canyon, Bryce Canyon of Zion National Park en Moab.

Motorrijden-bij-Moab-Utah

Motorrijden bij Moab, Utah

Moab is een klein stadje in Utah, waar vele toeristen ieder jaar komen om de nabijgelegen Arches National Park en Canyonlands National Park te bezoeken. Moab ligt aan de oevers van Colorado River, waarlangs het heerlijk ontspannen motorrijden is, met de gestaag stromende rivier aan de ene zijde en knaloranje zandstenen rotswanden die kaarsrecht omhoog steken aan de andere zijde. Ook Arches National Park kan met de motorfiets bezichtigd worden, dat is zelfs aan te bevelen, omdat je zo een onbelemmerd zicht rondom hebt, al dien je natuurlijk ten allen tijde je ogen op de weg voor je te houden.

 

Deze pagina is tot stand gekomen in samenwerking met Route 66 Reizen