Phoenix, Flagstaff en Sedona (Arizona)

Motorfietsen-Phoenix-Arizona

Phoenix, Arizona

Phoenix, Arizona is een uitgestrekte stad zonder veel hoogbouw. De oppervlakte van de stad en randsteden is zelfs groter dan die van Los Angeles. Sommige straten lopen tientallen kilometers door tot ver in de randsteden als Scottsdale, Tempe en Mesa.

Al in de 16e eeuw kwamen de Spaanse veroveraars al in deze streek op zoek naar goud. Toch werd het gebied pas in 1821 geclaimd, waarna het nog een tijd in Mexicaanse handen is geweest. De oorspronkelijke bewoners, de Indianen, werden verdreven door de komst van boeren en mijnwerkers.

In Phoenix kan het in de zomer bloedheet zijn, temperaturen kunnen oplopen tot boven de 45°C, met zulke hoge temperaturen op een motorfiets rijden is absoluut geen pretje, ondanks dat het een droge hitte is. Stop dan ook regelmatig om even af te koelen en om je vocht bij te vullen.

Route-66-Flagstaff-Arizona

Wegwijzers in Flagstaff, Arizona

Op een paar uurtjes naar het noorden ligt Flagstaff, van waaruit je in nog geen anderhalf uur met de motor naar de ingang van het meest bekende Nationale Park van Amerika, Grand Canyon National Park rijdt. De stad is dan ook een populaire uitvalsbasis voor motorrijders die de grote kloof gaan bezoeken. De weg van Flagstaff naar de Grand Canyon is een genot om te rijden en een lust voor het oog.

Flagstaff  heeft ieder seizoen een totaal andere uitstraling. In de herfst wordt de stad en de omgeving gekenmerkt door de majestueuze gouden kleuren van de bladeren aan de bomen, die voor een fantastische aanblik zorgen. In het voorjaar staan er juist ontelbare wilde bloemen in weelderige bloei langs de bergwegen. In de winter kan er zomaar 4 meter sneeuw vallen, dus het valt niet aan te bevelen om er dan op de motor naar af te reizen. Flagstaff is echt een plaats om tot rust te komen van een lange motorrit, en te genieten van alles wat de natuur te bieden heeft.

Motorrijden-Sedona-Arizona

Sedona, Arizona

Het is zeker de moeite en de tijd waard om op weg van Phoenix naar Flagstaff via Sedona te rijden. Dat is een gezellig bergstadje, fantastisch gelegen in de bergen en omringd door bosrijke gebieden. Dankzij de omringende rode rotsformaties, krijg je in Sedona een beetje een buitenaards gevoel. Maar dat kan ook iets te maken hebben met alle kunstenaars, New Age fanaten en Outdoor liefhebbers die het stadje bevolken. De stad zelf is bijna een kunstwerk, al heeft de commercie het stadje tegenwoordig helaas ook gevonden, getuige de vele souvenirwinkeltjes.

Bij zonsondergang trekken veel bezoekers naar een uitkijkpost net buiten de stad om de gloed van de schemering op de rode rotsen te vangen. Overdag zie je hoofdzakelijk roze Jeeps in en om Sedona die avontuurlijke toeristen meenemen voor een trekking tour over de ruwe rotspaden. Paden waar jij met je motorfiets niet kunt en wil komen. Dat hoeft ook niet, want het asfalt is uitdagend genoeg. Je waant je soms in Europa, en dat is voor beide continenten een compliment.

Sedona-uitzichtpunt-airport-road

Sedona, Arizona

Deze pagina is tot stand gekomen in samenwerking met Route 66 Reizen