Salt Lake City (Utah), Jackson Hole en Dubois (Wyoming)

Motorfiets-afdaling-Salt-Lake-City-Utah

Afdaling naar Salt Lake City

Salt Lake City ligt in de dunbevolkte staat Utah, op 1.320m boven zeeniveau vlakbij het Great Salt Lake. Aan de andere zijde van de stad ligt het Wasatch Range berggebied, wat ’s winters een heel mooi skigebied is en van waaruit je met de motorfiets een mooie afdaling naar Salt Lake City kunt maken.

De staat Utah staat bekend om de overwegend Mormoonse bevolking. Deze religie verbiedt onder andere het gebruik van alcohol en drugs, dus de staat heeft een van de strengste alcoholwetgevingen van Amerika en de verkoop van alcohol wordt volledig door de staat gereguleerd.

Motorrijden-Utah-Wyoming-USA

Prachtige wegen in Utah en Wyoming

Op een dagje motorrijden ten noordoosten van Salt Lake City, aan de zuidkant van het Grand Teton National Park en Yellowstone National Park vind je het stadje Jackson Hole, in een prachtig skigebied in de staat Wyoming. Prachtig slingerende bergwegen, een waar genot voor de motorrijder, brengen je in het pittoreske plaatsje wat nog een typische Western sfeer ademt.

Iets ten oosten van Jackson Hole ligt Dubois, een heel leuk plaatsje met veel houten gebouwen en gebouwen opgetrokken uit boomstammen, de zogenoemde “Log Homes”. Eind 19e eeuw had de beruchte treinrover en bankovervaller Butch Cassidy een ranch net buiten Dubois

 

Log-homes-Dubois-Wyoming-motorvakantie

Log homes in het straatbeeld van Dubois

Jackson Hole en Dubois, op zo’n 2.000 meter boven zeeniveau, zijn de uitvalsbasis naar een van de mooiste stukjes natuur van de Verenigde Staten. Het gebied wordt al eeuwenlang bezocht door natuurliefhebbers, vanwege de enorme verscheidenheid aan wildlife, al heeft het ook een periode gekend dat er vooral bontjagers actief waren. Gelukkig is het Grand Teton National Park nu al bijna honderd jaar beschermd gebied. Het grenst aan het nog veel bekendere Yellowstone National Park, beroemd vanwege onder andere de warmwaterbronnen en geisers.

Deze parken zijn heel goed met de motor te bezichtigen, al dien je wel rekening te houden met de seizoenen. Aanbevolen wordt om hier in de zomermaanden, van juni tot september te motorrijdens, omdat de gemiddelde temperaturen in de andere maanden al snel onder de 15°C zitten.

Deze pagina is tot stand gekomen in samenwerking met Route 66 Reizen