San Francisco en Napa Valley (California)

san-francisco-golden-gate-brug

San Francisco en de Golden Gate Bridge

San Francisco is bekend als de stad met de steilste straten van Amerika, je hebt ze vast wel eens op TV gezien. Niet direct een genot voor de motorrijder, maar gelukkig heeft de stad zelf meer te bieden. Het is een relaxte stad, met zeker voor de Verenigde Staten, veel kunst en cultuur. En natuurlijk een wereldberoemde brug.

De beroemde Golden Gate Bridge kostte tientallen jaren van planning en vier jaar om te bouwen, maar het is een van de meest kenmerkende bouwwerken van de wereld geworden. Op het punt waar de brug de Baai van San Francisco oversteekt, glijdt het water van in totaal 16 rivieren de Stille Oceaan in. Tijdens de getijden is de doorstroming hier drie keer zo groot als die van de Amazone en 14 maal zo groot als die van de Mississippi. Voor de meest memorabele uitzicht neem je de tweebaans weg die leidt naar de Marin Headlands aan de noordzijde van de brug. Zet je motorfiets op even op de stoep als je bij een uitkijkpunt bent en maak een van de beste souvenir foto’s van je leven.

Napa-Valley-Motorvakantie

Napa Valley, California

In iets meer dan een uurtje rij je op de motorfiets vanaf de Golden Gate Bridge naar Napa Valley, het bekendste wijngebied van Amerika. Alleen al vanwege de wirwar van tweebaanswegen die door Napa Valley lopen, biedt dit gebied iedere mijl een sensatie voor motorrijders. Hoewel de combinatie van drinken en motorrijden geen goed idee is, zeker niet met zo’n bochtige route voor de boeg, is het toch aan te bevelen om even af te stappen en enkele van de bijna 400 wijnhuizen in de Valley te bezoeken. De meesten hebben gratis rondleidingen en je mag de proeverijen gerust overslaan om meteen een fles mee te nemen voor aan het einde van de motorrit die dag. Sommige wijnhuizen verbouwen en verkopen zelfs hun eigen fruit, wat een smakelijke picknick oplevert. Het gebied is een genot voor de liefhebbers van lekker eten en drinken en ook voor de liefhebbers van een lekker potje sturen op de motorfiets.

Pacific-coast-highway-motorrijden

Pacific Coast Highway

Deze pagina is tot stand gekomen in samenwerking met Route 66 Reizen